Van ingepakt bad tot vrij bad

Workshop

Het eerste badje is een moment waar jonge ouders reikhalzend naar uitkijken, niet alleen voor de hygiëne, maar ook als een moment van ontspanning en verbondenheid tussen baby en ouders.

Kalender

Vrijdag
13:00
- 13:30
Zone 1
Vrijdag
15:00
- 15:30
Zone 1
Zaterdag
15:00
- 15:30
Zone 1
Zaterdag
17:00
- 17:30
Zone 1

Evelyne Piron

Evelyne is een toegewijde perinatale coach die jonge ouders waardevolle ondersteuning biedt en
hen begeleidt bij de vreugde en uitdagingen van het moederschap.

Met meer dan 30 jaar ervaring als kinderverpleegkundige, biedt ze holistische ondersteuning, thuis of in haar praktijk, verrijkt met moeder-baby kringen en baby workshops waarin ze belangrijke onderwerpen behandelt zoals de preventie van kleine ziektes en hun natuurlijke remedies, evenals baby's slaap.

Ze maakt deel uit van het prachtige multidisciplinaire team in het BW Perinataal Centrum in
Genappe.

Waarom een badje inwikkelen in plaats van een gewoon badje? Heel eenvoudig, omdat een bad met wikkels, ook wel bekend als een bad met een omhulsel, je kleintje een echt moment van rust en kalmte geeft. Dankzij het inwikkelen voelt je baby zich alsof hij in een omhulsel zit, een bubbel van welzijn, net als toen hij in de baarmoeder van zijn moeder zat.

De warmte, het drijfvermogen en de rust bootsen dezelfde sfeer na als in de baarmoeder. Het is meer dan een badje, het is een kostbaar moment dat je baby een gevoel van welzijn en veiligheid geeft, hem helpt te kalmeren en de band tussen hem en zijn ouders versterkt.

Om van dit moment een positieve ervaring te maken, zowel voor hem als voor jou, is er niets beter dan de juiste gebaren uitproberen op een baby. Geleidelijk aan zal dit welzijnsbadje overgaan in het meer speelse vrije badje, dat niettemin enkele veiligheidsmaatregelen vereist.

Registratie voor de workshop

Je kunt je inschrijven op de dag van de workshop. Je hoeft je alleen maar aan te melden in
Workshop 1, waar de workshop plaatsvindt, en we reserveren graag een plaats voor je.

Houd er rekening mee dat het aantal plaatsen beperkt is tot 16 paren, dus zorg ervoor dat je
ruim van tevoren aanwezig bent om er zeker van te zijn dat je de kans krijgt om deel te nemen.